Persoonlijke service
Breed assortiment
Hoge kwaliteit

Wat u moet weten over luchtkussens en veiligheid!

Woensdag 21 juni 2023

Een luchtkussen huren voor bijvoorbeeld een kinderverjaardag of familiedag is natuurlijk ontzettend leuk. Maar het is wel belangrijk dat iedereen het luchtkussen veilig kan gebruiken. U vooraf verdiepen in de veiligheid op en rondom een luchtkussen is daarom heel erg belangrijk. Om u van dienst te zijn hebben we kort de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Kies een betrouwbare verhuurder

Een veilig luchtkussen uitzoeken begint bij het kiezen van een betrouwbare verhuurder. Bij Springkussenverhuur Bollenstreek kunt u erop vertrouwen dat u een veilig en gecertificeerd luchtkussen huurt. Daarnaast geven wij u altijd, bij het afhaal of bezorgmoment de nodige veiligheidsadviezen en een duidelijke instructie m.b.t. het gebruik van het luchtkussen. Zodat u precies weet wat wel of juist niet mogelijk is. Zo kunt u met een goed gevoel een van onze mooie luchtkussens huren. Alle eerder gegeven informatie is overigens ook terug te vinden in onze overzichtelijke webshop.

Controleer de ondergrond en omgeving

De ondergrond waarop u een luchtkussen plaatst is heel erg belangrijk voor de veiligheid. We raden altijd plaatsing op een zachte, zogenaamde valdempende ondergrond, bijvoorbeeld gras of kunstgras aan. Is deze ondergrond niet beschikbaar, zorg dan voor voldoende valdempend materiaal bij de open delen (dit betreft dan de in, uitgang en het uiteinde van de glijbaan) van het luchtkussen. Hierbij kunt u voor de verankering ervan gebruik maken van ballastzakken in plaats van haringen (welke alleen geschikt zijn voor gras). Daarnaast moet de ondergrond altijd vlak zijn en mogen er geen scherpe voorwerpen op de ondergrond liggen. Tenslotte zorg voor voldoende ruimte rondom het luchtkussen.

Let op de weersverwachting

Om de veiligheid op en rond een luchtkussen te kunnen waarborgen zijn er ook hier een aantal belangrijke regels. Volg altijd verwachtingen m.b.t. het weer in uw regio via een officiële instantie, bijvoorbeeld het KNMI. Plaats nooit een luchtkussen bij verwachte neerslag en/of (harde) wind van 5 Bft of hoger. Bij neerslag, bijvoorbeeld regen, kan een luchtkussen niet veilig gebruikt worden. Als het speel of springvlak nat wordt levert dit namelijk meteen uitglijgevaar op, of het luchtkussen een dak heeft maakt in dit geval niet zoveel uit, dit dak is niet waterdicht en dient vooral als bescherming tegen de zon. Mocht er neerslag vallen tijdens uw festiviteit, staak deze dan meteen, zorg dat iedereen uit het luchtkussen is alvorens de blower uit te zetten, open de luchtsluizen en vouw het luchtkussen tijdelijk op door de delen over elkaar te leggen, zodat de onderzijde van het luchtkussen bovenop ligt (of dek het af met een groot bouwzeil) zodat de neerslag niet in het luchtkussen komt.

Zorg voor voldoende toezicht

Als kinderen op een luchtkussen spelen moet er altijd toezicht worden gehouden door een volwassene (18+). Deze volwassene houdt in de gaten; het maximale aantal kinderen, dat iedereen z’n schoenen uitdoet, dat grote en kleine kinderen elkaar afwisselen, dat ze niet op de zijwanden klimmen, dat ze niet op het afstapje spelen, dat ze niet duiken of te wild spelen, dat ze niet eten of drinken, dat er geen scherpe voorwerpen worden meegenomen. Zo verklein je de kans op verwondingen.

Volg altijd de instructies van de verhuurder op

Als verhuurder geven wij altijd adviezen en aanwijzingen betreffende het opbouwen, gebruiken en afbouwen van een luchtkussen. Per type/ categorie luchtkussen kunnen de precieze adviezen verschillen. Voor een veilig gebruik van het luchtkussen is het dus belangrijk dat u deze aanwijzingen opvolgt. Daarnaast kunnen we u ook ondersteunen bij het veilig plaatsen en afbouwen van het luchtkussen.

Staat veiligheid bij het huren van luchtkussens voorop? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Bekijk ons uitgebreide assortiment stormbanen, springkussens en spellen. Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met de klantenservice van Springkussenverhuur Bollenstreek.

Contactgegevens

T. 06 29 06 49 30
E. info@springkussenverhuur-bollenstreek.nl
Zilvervloot 2
2157 PT, Abbenes
KvK: 68454635
BTW: NL857451947B01